Adatvédelmi irányelvek

Kik vagyunk?

A weboldalunk címe: https://coloris.hu

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

Sütik

Ha hozzászólást adsz a honlapodon, bejelentkezve maradhatsz a megadott neved, e-mail-ed és webcímed eltárolásával egy sütiben. A tárolás a te kényelmi célokat szolgálja azért, hogy a következő hozzászóláskor ezeket az adatmezőket ne kelljen kitöltened. Ezeknek a sütiknek a lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Adatvédelmi tájékoztató 

A COLORIS Íriszfotó az Ön íriszéről készített fényképfelvétel során személyes adatait a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően, különös tekintettel AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=celex%3A32016R0679), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1100112.tv), kezeli és tárolja. 

Kérjük olvassa el az alábbi tájékoztatót, amelyet a coloris.hu internetcímen [IMB1] is közzéteszünk, így az folyamatosan, bárki számára hozzáférhető. (legutóbbi frissítés 2020.11.24.) 

A mellékelt íven történő aláírásával kifejezetten elfogadja es hozzájárul adatainak kezeléséhez és célhoz kötött használatához.

Az Ön adatait (név, e-mail cím és fényképfelvétel) kizárólag Keszthelyi Réka (e.v.) kezeli, elérhetőségei az alábbiak: cím: 7630, Pécs,Nagykozári út. 43/1 telefon: +36 (70) 930 9135  email:  colorisfoto@gmail.com

Az íriszről Keszthelyi Réka által készített fényképfelvétel különleges személyes adat, annak elkészítéséhez és módosításához Ön a mellékelt íven történő aláírásával kifejezetten hozzájárul. A szem lefotózását követően azt megszerkeszti és e-maliben Önnek, mint  megrendelőnek elküldi.

Az íriszről készített felvételt kizárólag az elkészítését követően annak Adobe Photoshop szoftverrel történő megmunkálásáig[IMB3]  (szerkesztéséig) tároljuk és használjuk, ahhoz kizárólag az elkészítő (Keszthelyi Réka) fér hozzá[IMB4] . Majd azt felülírva (tehát az íriszről készített eredeti felvétel ezzel megsemmisítésre kerül) a megszerkesztett felvételt elektronikusan tároljuk 10 évig, e-mail címhez rendelten. 

megszerkesztett felvétel nem alkalmas az ön azonosítására, így az a továbbiakban nem minősül személyes adatnak, rá a jelen tájékoztatóban részletezett jogok és kötelezettségek nem terjednek ki. Az eredeti felvétel helyreállítására nincs lehetőség, így a végleges felvétel alapján történő azonosítás lehetetlen.

Ön bármikor e-mailben a colorisfoto@gmail.com címen, vagy a fenti elérhetőségek bármelyikén visszavonhatja személyes adatai kezeléséhez való hozzájárulását, illetve kérelmezheti az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést (így például  a felvétel ismételt megküldését), azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint további információt kérhet a  személyes adatainak kezeléséről, azok körülményeiről az Ön adathordozhatósághoz való jogáról. 

Amennyiben a személyes adatok kezelése során Önt jogsérelem éri, a Pécsi Törvényszékhez vagy panaszával a Nemzeti  adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 

levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.:5.
cím: 1125  Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400 
Fax:  +36 (1) 391-1410

e-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Kapcsolati adatok

További információk

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

Milyen harmadik féltől származó adatokat kapunk

Milyen automatizált döntéshozatalt és/vagy profilalkotást végzünk a felhasználói adatokkal

Szabályozott iparág közzétételi követelményei